В новогодишната нощ няколко групи дронове по море атакуваха Одеса. Към 01:00 ч. в

...
В новогодишната нощ няколко групи дронове по море атакуваха Одеса. Към 01:00 ч. в
Коментари Харесай

Експлозии в Украйна: Загинал и ранени при нападение с дронове срещу Одеса, атака и в Лвов

В новогодишната нощ няколко групи дронове по море атакуваха Одеса. Към 01:00 ч. в града се чуха силни експлозии.
В приложението " Телеграм " оповестяват, че в два многоетажни блока за зародили пожари след рухването на парчета на улучени дронове. Властите приканват всички да са в укрития, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Светлана Драгнева.
По предварителна информация от одеските приложения в " Телеграм " са поразени 5 цивилни обекта.
" До този миг има 1 умрял и 8 души са потърпевши ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението " Телеграм ".
Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски регион.
По-късно Ройтерс заяви, че Русия е атакувала с дронове и западния украински град Лвов.
Агенцията се базира на днешна обява на началника на Лвовската регионална военна администрация Максим Козицки в приложението " Телеграм ". Той прецизира, че украинската противовъздушна отбрана отблъсква нападенията.
Според кмета на Лвов Андрий Садови из града са избухнали взривове, като на местата на случаите са се разразили пожари. Не се дават повече детайлности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР